"Süper Gönüllüler" 18 Yaş Altı Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları

Çocuklarının bir roketle sörf yapmasını, Ay'a seyahat etmesini veya rüzgar tribününden aşağı sarkmasını istemeyen ebeveynlerimiz ile bunlardan çok daha fazlasını hayal edebilen 18 yaş altı gençlerimizin buluştuğu sayfaya hoş geldiniz. Bu sayfada okuyacaklarınız, genç gezginlerimizin en parlak, en yaratıcı, öğrenmeye en yatkın ve üretmeye en hevesli olduğu; karakter ve kişisel gelişimlerinin yoğun olduğu bu yaşlarda neden çantalarını alıp keşfe çıkmaları gerektiği ile ilgili olacaktır.

Öncelikle, kendisini, çevresini, dünyayı keşfetme ve öğrenme isteğinin zirvesinde bulunan 15-17 yaş grubu gençlerimizin bilgi ve tecrübeye ulaşma koşullarını artırmak ve Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları'nın pozitif etkilerinden  yararlanmalarını sağlamak için bu yaş grubuna ait hassasiyetlerin hepsini en az sizin kadar düşündüğümüzü belirtmek isteriz. İnsan ve çocuk hakları çerçevesinde hazırlanan bu program, 15-17 yaş grubu gençlerimizin sosyal ve psikolojik gelişimlerine destek olma endişesi taşımaktadır. Çalışma kamplarının pozitif etkilerinden yararlanırken kendi ayrıcalık ve hassasiyetlerini koruma ihtiyacı duyan bu yaş grubuna özel olarak şekillendirilmiş bu kamplara, güvenli ve sorumlu organizasyonlar ile eğlenceli ve faydalı bir tatil, yabancı dil pratiği, uluslararası ortamda kalıcı dostluklar edinme ortamı, farklı yerler ve kültürleri tanıma imkanı, keşfetme ve öğrenme ile gelen sosyal ve psikolojik yetiler, inisiyatif ve sorumluluk alma bilinci kazanmak için gidilmeli, yeni yetenek ve umutlarla dönülmelidir.

Dünya'yı keşfetmek için 18 olmayı beklemeyin.

Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları, bir gönüllü çalışma programıdır. Gençlerin uluslararası ortamlarda kendilerine sosyal fayda sağlayabileceği, aynı zamanda da tüketim kültüründen uzaklaşıp toplumsal alana aktif olarak katılabilecekleri sosyal ve toplumsal bir katılım ortamıdır.

Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları'nda Dünya'nın dört bir yanından gelen genç gönüllüler ortalama 2-3 hafta boyunca toplum yararına bir işte gönüllü olarak çalışırlar. Bu kamplarda ortalama 6-7 saat çalışan gönüllü gençler aynı zamanda kendi sosyal gelişimleri için düzenlenen aktivitelere, gezilere ve atölyelere katılır; yabancı dil pratiği yapar, uluslararası kalıcı dostluklar kazanır; yeni hayat tecrübeleri, sorumluluk ve inisiyatif alma becerileri kazanır ve bir genç olarak toplumsal hayata aktif olarak katılım fırsatı bulurlar.

Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları'nda yapılan tüm işler, gençlerin kendi gelişimi ve toplumsal hayata etkin katılımları için düzenleniyor. Gençlerin edineceği tüm görev ve sorumluluklar, işgücü ihtiyacından uzak, emek sömürüsü ve ticari kaygı içermeyen; toplumsal fayda ve kişisel gelişim odaklı; insan ve çocuk hakları çerçevesinde oluşturulmuş görevlerdir. Kampların tamamı aynı sorumluluk bilincine göre düzenlenir.

KAMP TEMALARI

1) Gönüllülerin seçeceği her kampın bir teması vardır. Bu temalar gönüllülerin kampta edinecekleri görevin kapsamını ve toplumsal hayata aktif katılımlarının dokunacağı yeri belirtir. Kamp temaları, gençlerin toplumsal hayata nereden katılacaklarını belirler.

Doğa Kampları: Gençlerin çevreye ve doğaya aktif katılımını sağlar. Çevre koruma ve düzenleme, ağaçlandırma, doğal park yapımı, bisiklet yolu yapımı gibi doğaya ve çevreye sunulacak her katkı, gençlerin aktif ve demokratik katılımıyla üretilir.

Festival Kampları: Yerel festival organizasyonları bölgedeki kültür ve sanat üretimini artırır. Kültür ve sanatın üretildiği bir toplumun aydınlık bir geleceğe bir adım daha yaklaştığının farkında olan gençler bu festivallerde görev alarak destek olur. Kalıcı dostluklar edinmenin, faydalı eğlencenin yer aldığı bu kamplarda gittiğiniz ülkenin kültürünü de yakından tanıyabilirsiniz.

Yenileme Kampları: Tarihi yapılar, toplum merkezleri, müze gibi yapılar zamanla eskir. Bu yapıların yenilenmesi ve topluma kazandırılması büyük önem taşır. Bu yapıların yenilenmesinde görev alan gönüllüler tarihe ve topluma etki ederken, ziyaret ettikleri yerin geçmişini öğrenme fırsatı bulur.

Arkeoloji Kampları: Arkeoloji üzerine herhangi bir uzmanlık gerektirmeyen bu kamplarda gönüllüler kazı alanında görev alır. Tarihe yakından tanıklık edilen arkeoloji kamplarında yeryüzüne çıkan her taş parçası, geçmişi geleceğe taşıyan gençlerin eseri olacak.

Kültür&Sanat Kampları: Tiyatro, drama, müzik, el sanatları, dans gibi sanatsal çalışmaların öğrenildiği bu kamplarda, öğrenilen her şey yeniden üretilecek. Bu kamplarda sanatsal yönlerini geliştiren gençlerin dönüşü muhteşem olacak.

Sosyal Kamplar: Toplumsal hayata dokunmak ile toplumda dezavantajlı olan bireyler için bir şey yapmamak pek tutarlı olmaz. Toplumsal desteğe ihtiyacı bulunan evsizler, yoksul gençler, kimsesiz çocuklar, yaşlılar, engelliler ve mülteciler gibi gruplarla birlikte çalışan gönüllüler yaşama renk katar. Çünkü eşitlik ve adaletin resmini en güzel gençler çizebilir.

KOŞULLAR NASIL?

18 yaş altı için düzenlenen kamplarda eğitimli profesyonel görevliler, 15-17 yaş grubu için özel kamp donanımları, ekstra güvenlik önlemleri, ihtiyaç ve beklentilere uygun konaklama, ulaşım, beslenme, uygulama saati koşulları bulunmaktadır.

Konaklama: Konaklama koşulları her kamp için değişkendir. Çadır, misafirhane, hostel, yatakhane, ev gibi bir çok konaklama koşulu vardır. Seçtiğiniz kampın ayrıntılarında bu bilgi size mutlaka verilecek.

Ulaşım: Ulaşım genelde hava yolu ile sağlanır. Gittiğiniz yerde yapmanız gereken lokal ulaşım bilgileri size mutlaka verilecektir. Kamp lideri ile nerede ve ne zaman buluşacağınız, buluşma yerine nasıl ulaşacağınızla ilgili tüm bilgileri alacaksınız.

Beslenme: Beslenme koşulları her kamp için değişkendir. Tüm kamplarda dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeniz için gerekli koşullar özenle hazırlanır. Bazı kamplarda öğünler gönüllüler tarafından kolektif olarak hazırlanırken, bazı kamplarda ise profesyonel aşçı yada şirketler tarafından hazırlanır. Bu bilgi kamp ayrıntılarında size mutlaka verilecektir.

Uygulama Saatleri: Hafta içi günde 4-6 saat olarak planlanan çalışma saatleriniz mevcuttur. Bu saatler içinde keyifli işlerle ilgilenerek öğrenir ve üretirsiniz. Hafta sonları ise genelde serbest zaman ya da aktivite olarak kullanılır. Çalışma saatleri dışında sizin için planlanmış geziler, serbest zamanlar, sosyal aktiviteler, kültür&sanat atölyeleri olacak ve bu bilgiler size kamp ayrıntılarında mutlaka verilecektir.

Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur. Almanya'daki 18 yaş altı kamplar 15-17 değil, 16-26 yaş grubu kamplardır. Gençlik kamplarına katılmak için ayırıcı hiç bir kriter bulunmamaktadır. Kamplar tüm gönüllülere açıktır. Kampa en fazla 1 arkadaşınızla beraber katılabilirsiniz. Kamplarda her ülke için en fazla 2 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

Yabancı Dil: Gençlik kamplarının ortak dili İngilizcedir. Kamplarda İngilizce dilinde iletişim kurulur. Fransa ve Almanya'da ülkenin ana dilinde düzenlenen kamplar da mevcuttur. Bir ihtimalle ev sahibi kuruluşunuz motivasyon mektubu yada görüntülü konuşma talep edebilir. Kamp lideri ve diğer gönüllülerle etkin bir iletişim kurabilmek adına başlangıç seviyesinin üzerinde bir İngilizce bilgisi olması faydalı olacaktır. 

Kamp Süreleri Ne Kadar?

Kampların büyük çoğunluğu 2 hafta sürer. 1 hafta 3 hafta süren kamplar da mevcut olup kamp ayrıntılarında mutlaka belirtilir.

YERLEŞTİRME SİSTEMİ

2025 Yaz Sezonu Yerleştirme işlemleri Mart 2025'te kamp listesinin web sitemizde yayınlanması ile başlar. Liste yayınlandığında web sitemizde bir kamp arama motoru açılır ve tüm ülkelerdeki tüm kampları burada görebilirsiniz. Kamp sisteminizde ise ancak seçtiğiniz ülkedeki kampları görebilir ve tercih edebilirsiniz. 

16 Eylül 2024'den itibaren hangi tarihte kayıt yaptırmış olursanız olur, kamp tercihlerinizi Mart 2025 tercih döneminden itibaren yapabilirsiniz. Kamp tercih döneminde her kampçı seçtiği bir ülkeden en az 3 en fazla 10 kamp tercih eder ve bu kamplardan herhangi birine yerleşir. 1 ülkedeki 1 kampa en fazla 2 kişi yerleştirilebilir ve kampçılar kamplara erken kayıt sırasına göre yerleştirilir. Örneğin; bir kampı tercih eden 3 kişi arasından, daha erken kayıt yaptıran ilk 2 kişi yerleştirilir. Bu kampı tercih eden üçüncü kampçı, kamp tercih listesindeki başka bir kampa yerleştirilir.

Eğer kamp tercih listenizdeki hiç bir kampa yerleşemezseniz (bu düşük bir ihtimaldir), yeniden bir kamp tercih listesi oluşturma ve devamında başka bir ülkeden tercih yapma hakkınız bulunmaktadır.

BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ:

1) ONLİNE BAŞVURU 

Kayıt olmak için hemen şimdi buraya tıklayarak online başvuru formunu doldurabilir, kamp sisteminde gitmek istediğiniz 1 ülkeyi seçebilirsiniz.

15-17 yaş grubu kampları olan ülkeler:
Fransa - İtalya - İspanya - Estonya - Belçika - Sırbistan - İzlanda

16-26 yaş grubu kampları olan ülkeler:
Almanya

Uyarı:  TÜM İtalya başvuruları için YEŞİL PASAPORT gerekmektedir. BORDO PASAPORTLU İtalya başvuruları kabul edilmeyecektir.

Uyarı: Bir kampa yerleşmek için yalnızca bir ülke tercih edilebilir. Birden fazla kampa yerleşmek için aynı ülkeyi veya farklı ülkeleri birden fazla kez sepetinize ekleyebilirsiniz. Her ülke, bir kamp başvurusu anlamına gelir ve her biri için bir kayıt ücreti gerekir. Bir ülke tercih ederek o ülkeden birden fazla kamp (en az 3 en fazla 10 kamp) tercih edebilirsiniz ancak bir kayıt ücreti ile tercih ettiğiniz kamplardan yalnızca birine yerleştirilirsiniz.

2) KAYIT ÜCRETİ

18 yaş altı avantajlı erken kayıt ücreti:  14.500 TL (31 Aralık 2024'e kadar geçerlidir.)
Kayıt ücretine konaklama, günde üç öğün yemek ve kamp aktiviteleri dahildir. Ulaşım ve vize masrafları kampçıya aittir.

Ücret listemizi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Kamp ücretinizi ofisimizde EURO NAKİT olarak ödeyebilirsiniz.
Ankara'da ikamet etmeyen kampçılarımız kayıt ücretlerini kredi kartıyla (sanal pos/online) veya banka transferi (havale/EFT) yöntemi ile TÜRK LİRASI olarak ödeyebilirler. TÜRK LİRASI ödemelerinde kamp sistemi ödeme bölümünde belirtilen ortalama sabit kur ile hesaplanmış güncel fiyatlar geçerlidir. Banka ve diğer komisyonlar kampçı tarafından ödenmelidir.

Uyarı: Ödemeyi bir başkası sizin adınıza yapabilir.
Uyarı: Havale/EFT yoluyla yapılan ödemeler için [email protected] adresine dekont göndermeniz gerekmektedir.
Uyarı: Havale/EFT yoluyla yapılan ödemelerin açıklama kısımlarına kampçının adı ve soyadı ile seçmiş olduğu ülkenin adı mutlaka yazılmalıdır.

Ekstra ücret ile ilgili genel bilgiler:

18 yaş üzeri 
kampların büyük çoğunluğunda ekstra ücret yoktur. Az sayıda bazı kamplarda 50-100 € arası ekstra ücretler olabilir. 

18 yaş altı kampların tamamında 150 € ila 730 € arasında ekstra ücret vardır.
Ekstra ücretler ülkeye değil kampa göre değişiklik gösterir.


Almanya'daki 18 yaş altı kamplar 16-26 yaş grubudur.
Almanya, Fransa, Belçika, İspanya, İtalya ve Sırbistan ülkelerinde 18 yaş altı eksta ücretler genelde150-200 € civarındadır. 
İzlanda'da 18 yaş altı kamplarda ekstra ücret 450 € ila 730 € arasındadır. 
Estonya'da 18 yaş altı kamplarda ekstra ücret 420 € ila 600€ arasındadır.
İzlanda ve Estonya kampları 7-12 gün arası değişiklik göstermektedir. Diğer ülkelerde çoğunlukla 2 haftadır. 


3) EVRAK TESLİMİ

Kayıt için gerekli belgeler:
Kayıt belgelerinizi Bayındır 2 Sk. 45/9 Kızılay, Çankaya, Ankara adresindeki ofisimize elden teslim edebilir veya kargolayabilirsiniz.

18 Yaş Altı İçin Gerekli Belgeler:
a) Her sayfası önlü arkalı imzalanmış ve uygun yerleri kampçı ve velileri tarafından doldurulmuş
2 nüsha sözleşme.
b) Kimlik fotokopileriniz. (Kampçı+Veliler)
c) E-devlet üzerinden indirdiğiniz ikamet belgeniz. (Kampçı+Veliler)
d) Muvafakatname (Veli İzin Belgesi)

Önemli Uyarı: Sözleşmenin 2 nüshasının da her sayfasının imzalanması ve en son sayfada boş bir yere "sözleşmenin tamamını okudum, kabul ediyorum" ibaresi yazılarak imzalanması zorunludur. Bu şekilde gönderilmeyen sözleşmeler kabul edilmeyecektir.

------------------------------------------------------------
18 Yaş Altı Sözleşme İNDİR
-----------------------------------------------
Muvafakatname İNDİR
-------------------------------------------------------------

Kamp tercihlerinizi kayıt olduktan sonra Mart 2025'te yapabilirsiniz. 2025 Kamp Listesi Mart Ayı'nda web sitemizde ve kamp sistemlerinizde açıklanacaktır

TL Hesap Bilgilerimiz:

Banka Havalesi/EFT İçin Hesap Bilgileri
HESAP SAHİBİ : GSM-GENÇLİK SERVİSLERİ MERKEZİ
BANKA: GARANTİ BBVA
ŞUBE: KIZILAY
ŞUBE KODU: 082
IBAN: TR54 0006 2000 0820 0006 2924 08
Dekont: [email protected]

İrtibat: [email protected] - (0312) 417 11 24


Uyarı ve tavsiyeler:

Tüm bu işlemler tamamlandığında kamp kayıt işleminiz onaylanmış olacaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra sizi bekleyecek olan süreç ise şu şekildedir:

1) Mart Ayı'nda web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan önceden bildireceğimiz bir tarihte kamp seçimi ve yerleştirme sürecini başlatacağız.

2) Tercih ettiğiniz kamplardan birine yerleşme onayı e-postanıza ulaştıktan beş iş günü içerisinde, size bildireceğimiz bir ödeme yöntemiyle, ekstra ücret ödemesini (varsa) yapmanız gerekecektir.

Ekstra ücret ödemeleri 18 yaş altında çoğunlukla, 18 yaş üzerinde ise nadiren olur. Varsa kamp sisteminizde ve kamp tercihi yaparken bunu görebilirsiniz.

3) Vize ve yurt dışına çıkış için gerekli olan davetiye mektubu, üst yazı, kamp ve ulaşım bilgi paketini sizlere ileteceğiz.

4) Kamp yerleştirmesi tamamlandığında uçak biletinizi alabilirsiniz. Fakat vize alamamanız veya gitmekten vazgeçtiğiniz durumlarda, uçak bilet ücretini geri alabilmek için esnek biletler tercih etmenizi tavsiye ederiz.

5) Vize işlemleri için gitmek istediğiniz ülkenin Elçilik/Konsolosluklarından veya onlara resmi olarak hizmet sağlayan (IDATA, VFS GLOBAL, BLS vb.) yetkili kuruluşlardan bilgi alınız.

6) Pasaport işlemleri için lütfen T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden bilgi alınız.